5. Основно училище "Иван Вазов", София

14 март- Ден на математиката!

5. ОУ „Иван Вазов“ отбеляза 14 март- Деня на математиката, наричан още и Ден на числото Пи. Изключително интересен и вълнуващ  ден за учениците от прогимназиален етап. Преподавателите бяха подготвили много изненади и викторини във връзка с този   празник. 

5. ОУ „Иван Вазов“ е с  дълга традиция в подготовката и участието на ученици от 1. до 7. клас в престижни математически състезания. Тази година училището беше и за поредна година домакин на математическото състезание „ Българско кенгуру“, в което наши възпитаници завоюваха множество медали.  Учениците очакваха  празника  с нескрито вълнение и също бяха подготвили да изненадат за своите преподаватели със собствени  инициативи, които включваха и кулинарни изкушения с тематична визия.

По класове се реализираха уроци  по темата с практически задачи за онагледяване и достигане до идеята и направленията на  приложението, както и включването във формули. Учениците разбраха  прагматичния аспект на числото Пи. Те се запознаха и с много любопитни факти свързани с него, които искрено ги заинтригуваха. Всички дейности бяха много атрактивни, мотивиращи интереса на учениците. Те  предизвикаха у тях  отношение към  градивните переспективи на Математиката отвъд погледа с нюанс на  учебна дисциплина.

Благодарим  на нашите колеги за отдаденоста, труда  инициативността!

Гордеем се нашите ученици!


Контакти

5. ОУ "Иван Вазов"
Адрес:ул. „Симеон Радев“ №31,
кв. „Павлово“, София, България

Телефон : +359 2 856 50 65
Имейл за кореспонденция
e-mail:

Политика за поверителност и защита на личните данни
© 2024 5. ОУ "Иван Вазов", гр. София. Всички права запазени