5. Основно училище "Иван Вазов", София

Мисия и визия

МИСИЯ

Мисията ни е да дадем на нашите ученици корени и криле. Корени – за да не забравят, че са потомци на славен и древен народ, да помнят родното училище и учителите, които са ги научили на първото А Б. Крила – за да могат мотивирани и със самочувствието на знаещи и можещи млади хора да преминат в следващия етап от живота и образованието си.

ВИЗИЯ

5. Основно училище „Иван Вазов“ е център за знания, формиране на мотивирани личности, зачитащи човешкото достойнство, и успешно развива творческите заложби на учениците. Училището осигурява качествено обучение, съобразено с най-новите тенденции и подходи в образователния процес, успешно си взаимодейства с родителите за постигане на един благоприятна и позитивна среда, които да противодействат на проявите на агресия и тормоз сред децата.

 

ЧИНАРЪТ НА ВАЗОВ ИЗДИГНА СНАГА В 5.ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ „ИВАН ВАЗОВ“

Вековно дърво, символично наречено „Чинарът на Вазов“, издигна снага в 5.ОУ на 22 септември 2021 г. Дървото е символ на връзката между поколенията, на духовното израстване, свободата, корените и земята…

Инициативата да отдаде почит към своя патрон и Патриарх на българската литература е на Народния театър „Иван Вазов“, а 5.ОУ, носещо също неговото име, се отзова с радост на поканата да бъде домакин и партньор на събитието.

Младият чинар, който в момента е висок около три метра, бе засаден в двора на училището от директора на театъра Мариус Донкин, директора на училището Румен Пощаков, актьорите от трупата Гергана Змийчарова и Иван Юруков, учители и ученици от училището.

През ноември 2021 г. до засаденото дърво предстои да бъде поставена една от любимите на дядо Вазов  морени с паметна плоча.

 

Контакти

5. ОУ "Иван Вазов"
Адрес:ул. „Симеон Радев“ №31,
кв. „Павлово“, София, България

Телефон : +359 2 856 50 65
Имейл за кореспонденция
e-mail:

Политика за поверителност и защита на личните данни
© 2024 5. ОУ "Иван Вазов", гр. София. Всички права запазени