5. Основно училище "Иван Вазов", София

Гост-лектори в 5. ОУ „Иван Вазов“

На 20 и 21 март гости в  5. ОУ „ Иван Вазов“  бяха инспектори  Дафинка Спасова и Емилия Иванова от Дирекция обществено здраве, отдел „ Промоция на здраве“ на  СРЗИ.

 На първокласниците  бе представена лекция с богат информационен материал на тема „ Детските млечни зъбки. Бели войници в прави редици“. Гл. Инспектор Дафинка Спасова показа нагледно как по правилен начин трябва да се мият зъбите без да се нараняват емайла и венците. Запозна и обясни на  децата как да се предпазват от вредните навици на хранене и нездравословните храни. За учениците бе много интересно да научат факти свързани с оралната хигиена и профилактика. Любопитни бяха да зададат и своите въпроси, на които лекторът с радост отговори.

Гл. Инспектор Емилия Иванова представи пред учениците 5., 6. и 7. клас  информационно-мотивационна лекция на тема „Физическата активност“. Засегнати бяха различни направления свързани с  видовете физическа активност, застоялия начин на живот на съвременното дете, видовете заболявания на опорно-двигателния апарат като следствие от него  и тяхната превенция. Представиха се много нагледни примери от  живота и начините за преодоляване на вредните навици от ежедневието. Учениците с интерес се включиха по темата, която се разви и като полезна беседа.

Контакти

5. ОУ "Иван Вазов"
Адрес:ул. „Симеон Радев“ №31,
кв. „Павлово“, София, България

Телефон : +359 2 856 50 65
Имейл за кореспонденция
e-mail:

Политика за поверителност и защита на личните данни
© 2024 5. ОУ "Иван Вазов", гр. София. Всички права запазени