5. Основно училище "Иван Вазов", София

Официално откриване на НП „Заедно в изкуствата и в спорта“ на МОН в 5. Основно училище „Иван Вазов“ - 7.10.2022


5. Основно училище „Иван Вазов“ беше едно от шестте училища в страната, избрано да бъде домакин на официалното откриване на Националната програма на Министерство на образованието и науката „Заедно в изкуствата и в спорта“, която има за цел да стимулира развитието на колективните изкуства и спортове в училищата

Имаше богата културна и спортна програма.

На сцената излязоха: детската вокална група от 5. ОУ „Иван Вазов“ с художествен ръководител Боби Мирчев, танцьорите от „Денс меджик“ Мариета Чалъкова и Калоян Петков и детската театрална школа „Водолей“ с художествен ръководител Симона Попова – участници в проекта в раздел „Изкуства“.

В спортния празник взеха участие ученици от волейболния, баскетболния и футболния отбори на 5. ОУ „Иван Вазов“ и  професионални спортисти от женския баскетболен отбор „Рилски спортист“ Самоков, Албена Бръзкова, ст. треньор Маргарита Маринкова, пом. треньор Вероника Джикова, гл. методист от БФС  Лъчезар Димов, волейболистите Евгени Иванов, Николай Иванов, футболния съдия Иван Алексиев,  Катерина Митева, Александра Славчева от клуб „Таекуон До“.

5. ОУ „Иван Вазов“ ще участва в проекта с три отбора – баскетбол за момичета, баскетбол за момчета и футбол в раздел „Спорт“.

В културната програма се изявиха и малките танцьори от 5. ОУ „Иван Вазов“ от детския фолклорен ансамбъл „Искрица“ при читалище „Витоша 1951“ с художествен ръководител Евгения Гордиенко, солистката от Държавния фолклорен ансамбъл „Филип Кутев“ София Илиева заедно с ученици от 5. ОУ “Иван Вазов“.

Гостуваха и вокалната група от 121 СУ „Г. Измирлиев“ с художествен ръководител Цветелина Вельовска, солистка от „Мистерията на българските гласове“,  бате Енчо и клоунът Панко от театър „Пан“.

 

Официални гости на събитието бяха:

Д-р Ваня Кастрева, началник на РУО София град

Ваня Блъскова, Любка Методиева – старши експерти от РУО София град

Инж. Теодор Петков – кмет на район Витоша

Инспектор Илиана Танева, инспектор Стефанов от 6. РПУ СДВР

Татяна Досева, Анелия Томова от Национален дворец на децата

Д-р Елеонора Лилова –директор на 2. СУ „Акад. Е. Станев“

Нестор Несторов – председател на Читалище „Витоша 1951“

Георги Георгиев – член на Обществения съвет на 5. ОУ „Иван Вазов“

Родители и ученици на 5. ОУ „Иван Вазов“


 

Контакти

5. ОУ "Иван Вазов"
Адрес:ул. „Симеон Радев“ №31,
кв. „Павлово“, София, България

Телефон : +359 2 856 50 65
Имейл за кореспонденция
e-mail:

Политика за поверителност и защита на личните данни
© 2024 5. ОУ "Иван Вазов", гр. София. Всички права запазени